Ov Amsterdam weer volgens dienstregeling

Internetredactie
AMSTERDAM

Het openbaar vervoer in Amsterdam is zondag rond 12.00 uur weer normaal nadat het metroverkeer en een deel van het bus- en tramvervoer in Amsterdam zondagochtend verstoord was door een storing in het mobilofoonverkeer. Hierdoor konden enige uren alle metrolijnen en enkele tram- en buslijnen niet rijden, meldt het Amsterdamse openbaar vervoersbedrijf GVB.

De storing lag bij de telecomleverancier KPN en had effect op het communicatienetwerk van GVB. De storing, die rond 5.30 uur begon, trof alle metro’s, en een aantal bus en tramlijnen. GVB viel terug op een noodplan en had rond 10.00 uur de bussen, trams en de Noord/Zuidlijn weer rijdend. De dienstregeling van de overige metro’s werd daarna weer langzaam opgestart.

De storing zat volgens KPN in een netwerkpunt in Amsterdam-west. Het bedrijf stuurde een aantal monteurs naar de plaats om de problemen op te lossen, meldde een woordvoerder van KPN.

Voor deelnemers aan de Dam tot Damloop waren er voldoende mogelijkheden om hun bestemming bereiken. Wel moesten ze volgens GVB rekening houden met een langere reistijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen