Bloemencorso Winkel trekt ondanks regen ’toch volk’ [video]

Let's Co(r)spel Maestro, van Corsogroep de Jongens van de Trambaan.© Foto’s Marc Moussault

Ready to Rumble.© foto Marc Moussault

1 / 2
Jolande Bras
Winkel

Als er eenmaal ’corsokoorts’ is, is het moeilijk te genezen. Zelfs de voortdurende regen die zondag over de bloemencorso in Winkel trok, mocht de pret niet drukken.

Het komt met bakken uit de hemel. Bezoekers van de bloemencorso hebben zich gehuld in een regenpak of regenponcho en verstoppen zich onder een paraplu. Ze staan in rijen achter de dranghekken. Om 13:00 is de aftrap van de corso. Grote wagens in verschillende vormen rijden door de straten. Van theepotten tot paarden en van Miljoenenjacht tot The Voice of Holland. Tussendoor is er muziek van het trompetterkorps de Knickerbockers en Mallet Percussion Drumband uit Rhenen.

Fabeltjeskrant van De Soepkippen.

Zonde

Aan de kant van de weg staat Anne-Marie Volkers. Ze komt uit Winkel en is fervent liefhebber van de bloemencorso. ,,Vroeger maakte ik zelf altijd wagens, nu niet meer. Maar ik kom wel altijd kijken.” Op de vraag hoe ze het dit jaar vindt, heeft ze maar één antwoord: ,,Nat”, lacht ze. ,,Het is niet anders, het is wel zonde. Maar toch is er nog volk op afgekomen. Gelukkig. De makers van de corso’s werken zo hard, maanden lang. En dan hoop je toch dat het een vrolijk feest wordt. De regen maakt de sfeer wel ander. Maar het blijft mooi.”

De Corsomini’s.

Volgens Volkers is het niet de regenachtigste corso die zij ooit heeft meegemaakt. ,,In 1993 was het erger, toen werd de corso zelfs afgelast. Dus dit valt mee hoor. Vanmorgen heb ik even een rondje gemaakt over de markt en nu bij de optocht kijken. Niet te lang. Dat is te koud. Dus nu ga ik ook snel naar huis, opwarmen met een lekker koppie soep.”

Wereldprobleem’n van Bar Dancing ’t Skuurtje.

Kermis

Naast de corso voor volwassenen was er voorafgaand ook nog een optocht voor kinderen. Daarnaast waren er kermisattracties en was er de gehele dag een markt. ’s Avonds konden de creaties nog van dichtbij worden bekeken.

© Foto Jolande Bras

Video: Jolande Bras

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.