Kletsnatte Dam tot Damloop verloopt rustig [video]

ZAANDAM

De 34e Dam tot Damloop 2018 was kletsnat. Daardoor verschenen er iets minder mensen dan gebruikelijk aan de start, zo zegt Cees Pronk van de Dam tot Damloop. Ondanks de lage temperatuur was het ,,zuurstofrijk loopweer". In tegenstelling tot andere jaren was er geen enkel noemenswaardig medisch incident. ,,Medisch was het zeer rustig. Er is geen enkele ambulance opgeroepen", zegt Pronk.

Voor de meeste van de 46.000 lopers waren de kletsnatte omstandigheden geen probleem. Voor de 150.000 toeschouwers en 1500 vrijwilligers was de regen wel zwaar. ,,Diep respect voor al die vrijwilligers die de hele dag met een glimlach hun werk hebben gedaan."

Lees ook: Cheptegei en Salpeter winnen regenachtige Dam tot Damloop, Krumins derde

Deelnemers en toeschouwers hadden in de ochtend even last van een storing in het ov van Amsterdam. Die storing was rond 10.00 uur weer verholpen en rond 12.00 uur reed alles weer normaal.

Lees ook: Dam tot Dam Wandeltocht: ’Al moeten we kruipen, de finishlijn halen we’

De Dam tot Damloop voert van de Prins Hendrikkade in Amsterdam naar de Peperstraat in Zaandam. Onderweg komen de lopers door de IJtunnel en Amsterdam-Noord. De snelste lopers hadden ongeveer drie kwartier nodig voor de tien Engelse mijl (16 kilometer).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.