FC Groningen-doelman opgepakt in trein na wedstrijd tegen AZ

© Foto: ANP

Groningen

FC Groningen-doelman Sergio Padt is zondagavond, een aantal uur na de verloren wedstrijd tegen AZ, opgepakt wegens agressief gedrag in een trein. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Volgens de krant had de in Haarlem geboren doelman in de trein tussen Groningen Europapark en Weener geen geldig vervoersbewijs.

Hij zou zich agressief hebben gedragen toen conducteurs hem zondagavond wilden beboeten.

De inwoner van het Groningse dorp Kropswolde zou hebben uitgehaald naar een beveiliger. Volgens de politie hebben twee treinpersoneelsleden aangifte gedaan.

De trein werd stilgezet en de deuren werden vergrendeld, totdat de politie was gearriveerd. Padt is meegenomen.

Vervoersorganisatie Arriva bevestigt dat er zondagavond een incident in de trein plaats heeft gevonden, aldus de krant.

Padt is maandag weer op vrije voeten. De politie heeft de zaak voorgelegd aan het Openbaar Ministerie, die de strafmaat moet bepalen. Onduidelijk is waarvan Padt precies wordt verdacht.

FC Groningen reageert vooralsnog niet op de aanhouding van Padt en ook zijn zaakwaarnemer was niet bereikbaar voor commentaar. Groningen wil eerst met Padt spreken en duidelijk hebben wat er is gebeurd.

Maandagavond werd bekend dat Sergio Padt zijn aanvoerdersband bij FC Groningen heeft ingeleverd. De keeper is zich ervan bewust dat hij zijn voorbeeldfunctie niet goed heeft vervuld.

Padt vertelt op de website van zijn club dat hij niet precies weet wat er in de trein is voorgevallen. ,,Ik ben in de trein gestapt en op een bepaald moment heb ik mij toen onfatsoenlijk gedragen. Dit is ongelooflijk dom geweest. Aan alle betrokkenen wil ik mijn welgemeende en oprechte excuses aanbieden."

De doelman werd opgeleid bij Ajax en speelde daarna onder meer bij HFC Haarlem.

Lees ook: AZ vergroot problemen van FC Groningen.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen