Twee lekenprekers in Johanneskapel

Peter Reenders, in 2017 lekenpreker.

Delano Weltevreden
Den Helder

Een Helderse en een Haagse lekenpreker verzorgen in september en oktober de Preek van de Leek in de Johanneskapel aan de Waddenzeestraat.

Op 30 september wordt de lekenpreek verzorgd door Margriet Quarles van Ufford. Zij is ambtelijk secretaris van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Den Haag. Een paar jaar geleden is zij uitgezonden door Kerk in Actie als waarnemer in de Palestijnse gebieden van Israël.

Twee weken later, op 14 oktober, verzorgt Tilly Faas-Soumeru de lekenpreek. Zij is lid van en is ook als ouderling werkzaam geweest in de Moluks-Evangelische Gemeente.

Verder is ze politiek actief in de ChristenUnie Den Helder. Zij is heel muzikaal en zal het publiek daarvan laten meegenieten.

De bijeenkomsten beginnen om 17.00 uur in de Johanneskapel aan de Waddenzeestraat. Na afloop is er steeds gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

De bijeenkomsten vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente te Den Helder. Toegang gratis.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.