Westfriesgasthuis en Waterlandziekenhuis verder als Dijklander Ziekenhuis

Het Waterlandziekenhuis in Purmerend.© Coen van de Luytgaarden

1 / 3
Van onze verslaggever
Volendam

Het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis gaan volgend jaar verder als Dijklander Ziekenhuis. De nieuwe naam van de gefuseerde streekziekenhuizen in Hoorn en Purmerend is vrijdagavond tijdens een speciaal festival voor het personeel bekend gemaakt in het stadion van voetbalclub Volendam.

Met de nieuwe naam moeten de ziekenhuizen, bijna anderhalf jaar na de fusie, meer eenheid uitstralen. Begin 2019 wordt de nieuwe naam, met de bijbehorende nieuwe huisstijl en logo’s, overal doorgevoerd. Dus ook in de poliklinieken in Enkhuizen, Volendam en Heerhugowaard.

De werknemers krijgen nieuwe bedrijfskleding, die werd gisteravond gepresenteerd tijdens een modeshow in het stadion. Omdat niet het voltallige personeel vanwege avond- en nachtdiensten aanwezig kon zijn bij de bekendmaking van de naam, krijgen alle 3000 werknemers van de ziekenhuizen zaterdag per post een persoonlijke brief.

Een grote groep dokters, andere medewerkers en leden van de cliëntenraad (in totaal 90 mensen) heeft nagedacht over waar het ziekenhuis voor staat. Op basis daarvan is een naam gekozen: Dijklander Ziekenhuis. Die naam typeert, volgens het persbericht, het nuchtere en stevige karakter van deze Noord-Hollandse regio.

Luchtopname van Westfriesgasthuis in Hoorn.© Hans van Weel

De nieuwe naam wordt begin 2019 in gebruik genomen. Tot die tijd blijven de gefuseerde ziekenhuizen gewoon het Waterlandziekenhuis en het Westfriesgasthuis heten.

Een grote groep dokters, andere medewerkers en leden van de cliëntenraad (in totaal 90 mensen) heeft nagedacht over waar het ziekenhuis voor staat. Op basis daarvan is een naam gekozen: Dijklander Ziekenhuis. Die naam typeert het nuchtere en stevige karakter van deze Noord-Hollandse regio. Een regio waar de dijk een beschermende functie heeft. Het is ook een herkenbare naam die past bij de aard van mensen in Waterland en West-Friesland en de rol van het ziekenhuis.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen