Ruiterroute Dijkgatbos krijgt grondige opknapbeurt

© Archieffoto: John Oud

Delano Weltevreden
Wieringerwerf

De ruiterroute door het Dijkgatbos bij Wieringerwerf wordt grondig gerenoveerd.

Met deze renovatie gaat een vurig gekoesterde wens van de regionale ruiters in vervulling: de grote crosswedstrijd kan vanaf 2019 weer gehouden worden in het bos en de toegankelijkheid van de route voor paarden en menwagens is voor meerdere jaren zekergesteld.

Een commissie van de Wieringermeerruiters heeft zich ingezet om een ambitieus plan op te stellen voor het renoveren van de hele route. Woordvoerster Gitte Lont: ,,Het renoveren van de route is een grote klus. Het vlakken en ophogen van de paden is slechts een onderdeel. We moeten stronken weghalen, duikers vervangen, bestaande hindernissen veilig maken, waterpartijen uitbaggeren en nieuwe hindernissen bouwen. Dit alles gaat in nauw overleg met Staatsbosbeheer.

De kosten zijn geraamd op ruim 20.000 euro. ‘De Kop Werkt’ (samenwerkingsverband van Gemeente Hollands Kroon, Schagen, Den Helder en Provincie Noord-Holland), Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank Kop van Noord-Holland, Rotary Wieringerland, Lions Club Wieringen/Wieringermeer en de gezamenlijke rijverenigingen in de regio hebben geld toegezegd. Verschillende loonwerkers gaan helpen met materiaal en mankracht.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.