FC Marlène weer vierde na ’heet avondje’

Judit de Redelijkheid
Vlissingen

Met drie punten in de tas stapten de spelers van FC Marlène goedgeluimd de bus in. En de stemming op de terugreis vanuit Vlissingen werd nog beter toen het nieuws doorkwam dat concurrent FC Eindhoven drie punten had laten liggen.

De Heerhugowaarders, die met een 3-5 overwinning op Groene Ster deden wat ze moesten doen, zijn daarmee terug op plek vier. Ze hebben daarmee in de strijd om een play-offsticket hun lot weer in eigen handen. Als de ploeg van trainer Kenneth Goudmijn deze positie weet vast te houden, mag het zich straks mengen in de strijd om de landstitel.

Maar Peter Rozenbeek beseft dat er - met de uitwedstrijd tegen FCK/De Hommel en het thuisduel tegen ASV Lebo nog voor de boeg - niet te vroeg gejuicht mag worden. ,,Het worden nog twee finales, tegen twee goede tegenstanders”, zei de aanvoerder en doelman van FC Marlène. Hij behoorde tegen Groene Ster weer eens tot de uitblinkers. Want van éénrichtingsverkeer was in Vlissingen zeker geen sprake. FC Marlène nam door doelpunten van Jordi Tiktak, Zakaria Amrani en Bilal Amraoui weliswaar een comfortabele 0-3 voorsprong, maar het moest flink aan de bak om die marge intact te houden. Groene Ster - dat knokte voor haar laatste kans op een plek bij de bovenste vier en vlak voor rust op 1-3 kwam - voerde in de tweede helft de druk steeds meer op.

Na de 1-4 van Danny Havermans haalde FC Marlène opgelucht adem, maar het was nog altijd niet gedaan. De thuisploeg scoorde snel tegen en hield hoop. Rozenbeek redde een aantal keer knap, maar was bij een 2-5 voorsprong (Tom Hofkamp benutte een tien metertrap) kansloos op een uithaal van Khalid El Hattach. Hij bracht de spanning terug, maar FC Marlène capituleerde niet. ,,Het was een heet avondje”, aldus Rozenbeek. ,,Het spel golfde op en neer. We begonnen enorm sterk en iedereen heeft geweldig gestreden voor de overwinning.”

Groene Ster-FC Marlène 3-5. Jordi Tiktak 0-1, Zakaria Amrani 0-2, Bilal Amraoui 0-3, Khalid El Hattach 1-3, Danny Havermans 1-4, Hoessein Bouzambou 2-4, Tom Hofkamp 2-5, Khalid El Hattach 3-5.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen