Geplande stoelendans Kroonpassage Den Helder van de baan

De Kroonpassage. Foto Hollandmediacombinatie

Marischka de Jager
Den Helder

Een geplande stoelendans in de Kroonpassage is vooralsnog van de baan. Plannen om de twee vestigingen van het Kruidvat (Beatrixstraat en Keizerstraat) naar het winkelcentrum te halen, hebben het niet gehaald. Het zou vooral te maken hebben met het gebrek aan magazijnruimte op de nieuwe locatie.

Van den Bos Vastgoed in Zeist, die het winkelcentrum beheert namens de eigenaar, een pensioenfonds, liet eerder al weten plannen te hebben drie kleine panden samen te voegen tot één grote. Het zou gaan om het leegkomende pand van Livera, het naast gelegen pand van D-Reizen en het al geruime tijd leegstaande pand van voorheen Signatuur. Reisbureau D-Reizen had in dat geval moeten verhuizen naar het leegkomende pand van juwelier de Goudschakel. Volgens het vastgoedbedrijf is het vergroten van panden noodzakelijk omdat het vullen van kleine winkels steeds lastiger wordt.

In de Kroonpassage komen in korte tijd drie winkelpanden leeg. Na het vertrek van Free Record Shop, hebben ook de Goudschakel en Livera de huur opgezegd. Voor laatstgenoemde, die inmiddels is heropend in de Keizerstraat, waren vooral de hoge huurprijzen aanleiding elders verder te gaan. Ook Bakker Nico in de Kroonpassage is in gesprek met de verhuurder over lagere huurprijzen of een korter durend huurcontract.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.