Gemeentes Zaanstad, Oostzaan en Wormerland zetten Onderwijsagenda op met schoolbesturen

Rebecca van de Kar
Zaanstreek

De gemeenten Zaanstad, Oostzaan en Wormerland en de betrokken schoolbesturen hebben een gezamenlijke 'Onderwijsagenda Zaanstreek' opgesteld. Wethouder Dick Emmer presenteeert deze vandaag aan de gemeenteraden.

In de onderwijsagenda hebben de gemeenten en tien onderwijsbesturen afspraken gemaakt over belangrijke thema's in en rond het onderwijs. De afspraken gaan onder andere over de aanpak van onderwijsachterstand, actief burgerschap, de ontwikkeling van integrale kindcentra's en passend onderwijs.

Het is voor het eerst dat de gemeenten en onderwijsinstellingen op deze manier samenwerken. 'Voor deze en andere thema's dragen gemeenten en schoolbesturen samen verantwoordelijkheid vanuit verschillende rollen, verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Daarom is ervoor gekozen om als gelijkwaardige partners op te trekken en deze Onderwijsagenda met elkaar op te stellen en uit te voeren', schrijft de gemeente.

De afspraken moeten door de bundeling van krachten leiden tot beter onderwijs. De uitvoering van de afspraken in de agenda begint in 2016.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.