Niet persé voor afdichting Nauerna

De gemeenteraad in Zaanstad wil dat de burgemeester en de wethouders zicht uitspreken voor het afdichten van de afvalstortplaats op Nauerna / archieffoto HDC Media

null226 null226
zaanstad

Veel raadsfracties willen dat burgemeester en wethouders zich uitspreken voor het afdichten van de afvalstort op Nauerna, maar wethouder Dennis Straat wil eerst de voor- en nadelen daarvan op een rijtje hebben. Voor die tijd zegt hij geen nee tegen een nieuwe wijze van sluiten van de stortplaats.

Op vier stortplaatsen wordt de komende tijd een proef genomen met het niet afdichten van de stortplaats. Door het afval bloot te stellen aan water en lucht zou een voor het milieu beter resultaat gehaald worden dan met een volledig ingepakt pakket afval. In afwachting van de resultaten van de proeven zal het afdichten van de stortplaats in Nauerna voorlopig uitgesteld worden. Het Zaanstad Beraad is overwegend tegen dit plan en had dat ook graag van de wethouder gehoord, maar deze zei dat niet na.

Overigens ziet Straat wel problemen op de gemeente afkomen als de afdichting ook in Nauerna geschrapt wordt. In het bestemmingsplan staat namelijk dat de stort wel afgedicht moet worden. Straat voorziet een botsing tussen het bestemmingsplan en wellicht toekomstige wetgeving.

Aart Molenaar (DZ) voorziet een ander probleem, namelijk dat Zaanstad zich niet houdt aan de belofte gedaan aan de bewoners van Nauerna dat het afval wel netjes wordt ingepakt. Hij kreeg bijval voor die opvatting.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.