Premium

LSVV heeft de touwtjes in handen

LSVV heeft de touwtjes in handen
Danny Konijn haalt uit voor LSVV in de wedstrijd tegen Hoofddorp, waarin hij twee keer zou scoren.
© Foto Walter Oliemans
Zuid-Scharwoude

Eigenlijk moet hij van zijn trainer nog wat meer ’mee voetballen’. Maar het liefst maakt Danny Konijn het verschil in het zestienmetergebied. Zoals gisteren tegen Hoofddorp. Met twee goals wees de spits het nog puntloze LSVV de weg naar een 3-0 overwinning.

Alsof hij de aanvoerdersband nog om had, stuurde Rob ter Burg de Langedijker manschappen zondagmiddag aan. Hij mag dan voetballend zijn steentje niet meer bijdragen, verbaal was de voormalige centrale verdediger nog luid en duidelijk aanwezig op sportpark Voorwaarts. Vanaf de bank gaf de assistent van hoofdtrainer Rob Klanker voortdurend aanwijzingen.

Heel veel hoefde er tegen Hoofddorp uiteindelijk niet bijgestuurd te worden. Want al snel werd duidelijk dat LSVV na de zware openingswedstrijd tegen het sterke JOS/Watergraafsmeer en de onnodige 4-1 nederlaag van vorige week bij Legmeervogels dit keer de touwtjes zelf in handen kon nemen.

De bezoekers kwamen er in de eerste helft nauwelijks aan te pas en LSVV was continu in de aanval. Het lukte alleen niet om het veldoverwicht ook in cijfers uit te drukken.

Mis

Steeds ging het op de beslissende momenten mis. Zo raakte Kai Botman de bal niet goed toen Rik Molenaar hem in stelling gebracht had, zag Toine Merk hoe doelman Donovan Partosoebroto zijn inzet met een voet nog net onschadelijk wist te maken en kreeg Mike den Iseger de bal niet voor na goed voorbereidend werk van Daan Brinkkemper.

Meteen na rust vielen de puzzelstukjes wél op zijn plaats. Met een fraaie diagonale pass stuurde Botman de op links geposteerde Merk de diepte in, die na een goede actie bij de achterlijn terug legde op Danny Konijn. De spits aarzelde geen moment en schoof de 1-0 binnen. Een kleine twintig minuten later was het opnieuw raak. Nu schatte Konijn een assist van de mee naar voren gekomen Kevin van Cleef op waarde.

Op aangegeven van Boy Kansen was het vervolgens Brinkkemper die de stand op 3-0 bracht. Het was het laatste wapenfeit van de nummer tien, die op de bank rustig achterover kon leunen. Ook de rode kaart voor invaller Danny Duijs - na een wat wilde tackle - bracht LSVV niet meer aan het wankelen. En dus konden de eerste punten worden bijgeschreven.

,,Heel lekker”, zei Danny Konijn na afloop. ,,De assist van Toine was perfect. Dat misten we vorige week. Toen lukte het allemaal net niet. Nu viel het allemaal wel onze kant op.”

Overtuiging

Hoewel het in de eerste helft nog niet lukte om de score te openen, was het vertrouwen er volgens de aanvaller wel. ,,We voelden dat we de betere partij waren. We moesten alleen nog meer overtuiging hebben en nog meer druk naar voren zetten. Als die goal dan valt zie je dat we het uit kunnen spelen, net als vorig seizoen. Dit geeft echt een goed gevoel.”

LSVV: Stet; Van Cleef, Molenaar, Emmerik, Den Iseger (82. Duijs); Paauw, Brinkkemper (73. Havermans), Kansen; Merk (82. Volbeda), Konijn, Botman.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen