Arrestanten Petten vermoedelijk snel vrij

foto ANP

Internetredactie
PETTEN

De 28 actievoerders die dinsdagochtend bij de kernreactor in Petten zijn aangehouden, komen naar verwachting later op de dag nog op vrije voeten. Volgens de politie worden ze momenteel geregistreerd op een politiebureau in Hoofddorp vanwege het niet voldoen aan een bevel of vordering. Ze krijgen zoals het er nu naar uitziet een proces-verbaal mee naar huis, zei een woordvoerder.

De betogers mochten niet bij de kernreactor staan omdat in het gebied een noodbevel van kracht was. Aanleiding was een bezoek van afgevaardigden van de Nuclear Industry Summit. De demonstranten gaven geen gehoor aan het verzoek van de politie weg te gaan, waarop de mobiele eenheid (ME) de groep heeft opgepakt.

De demonstranten zijn in de eerste plaats tegen kernenergie, maar protesteerden ook tegen het feit dat afgevaardigden van de nucleaire industrie bijeen zijn op het moment dat in Den Haag de nucleaire top plaatsvindt. „Terwijl in Den Haag de politici praten over de vermindering van nucleaire materialen en het tegengaan van de verspreiding van nucleaire technologie, hebben in Amsterdam de CEO’s van de belangrijkste kernenergiebedrijven plannen gemaakt voor de verdere verspreiding van die materialen en technologie”, verklaarden ze.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.