Bazaar bezorgd over langdurige afsluiting Velsertunnel

Redacteur Kennemerland
beverwijk

De Bazaar is uiterst bezorgd over de langdurige afsluiting van de Velsertunnel in 2015 en 2016. Rijkswaterstaat wil maandenlang de hele tunnel afsluiten en nog maandenlang de tunnelbuizen om de beurt.

De Bazaar voorziet grote economische gevolgen door bezoekers die de Bazaar niet meer weten te bereiken vanwege de afsluiting.

De directie sluit zich in een brief aan de gemeenteraad dan ook volmondig aan bij een motie die de raad eind vorig jaar aannam. In die motie uit de gemeenteraad zijn grote bezorgdheid over de plannen van Rijkswaterstaat en wordt het college opgedragen om alles in het werk te stellen om zo’n langdurige afsluiting te voorkomen.

De Bazaar meldt in de brief dat de gemeenteraad hierbij kan rekenen op steun van het bedrijf, datelk weekend zo’n 80.000 bezoekers uit het hele land trekt. ,,Een aantal hallen op de Bazaar is immers sterk afhankelijk van het verkeer dat door de Velsertunnel heen rijdt. Een afsluiting van de tunnel voor een langere termijn zal grote gevolgen voor ons hebben.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.