Meubel van Spijkers&Spijkers

© HSPublicity

Vrijwel alle bekende modelabels hebben inmiddels ook een home-collectie; van Armani tot Versace, van Missoni tot Kenzo.

Nooit eerder ontwierpen de Nederlandse tweelingzussen Truus en Riet Spijkers een meubel. Maar daar is nu verandering in gekomen. Voor Gelfort ontwierp Spijkers&Spijkers de speelse Tangram-collectie: een grote vierkante poef, opgebouwd uit zeven losse delen waarmee eindeloos gevarieerd kan worden. Uiteraard in een modieus jasje.

Tangram is een Chinese puzzel . De basis is een vierkant, dat bestaat uit zeven geometrische figuren: grote en kleinere driehoeken, een vierkant en een ruitvorm. Hiermee zijn oneindig veel motieven te leggen. Dat Spijkers&Spijkers koos voor een strak lijnenspel is voor kenners geen verrassing. Typerend voor de authentieke stijl van hun kleding zijn ontwerpen met een sterke, grafische vlakverdeling en doorgaans gedurfd kleurgebruik.

Op dit moment presenteert het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem een overzichtstentoonstelling van het werk van Spijkers&Spijkers. De tentoonstelling, getiteld ‘The Mirror has Two Faces', bestaat uit collecties die het modeduo de afgelopen tien jaar heeft ontworpen. Ook de Tangram-collectie van Gelfort staat erbij. De tentoonstelling loopt nog tot en met 21 augustus.

Voor meer informatie: www.gelfort.nl en www.gelfortshop.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.