Ron Vlaar eet pasta, heel veel pasta

Hans Brandsmah.brandsma@hollandmediacombinatie.nl
Alkmaar

De voetballers van AZ waaierden woensdagochtend uit over de provincie voor een bezoek aan diverse basisscholen. In deze regio gaven Ron Vlaar en Vincent Janssen het startsein voor de Voetbaltoer, een samenwerkingsverband tussen AZ en de Rabobank.

Janssen, de onbetwiste topschutter, meldde zich op de Van Reenenschool in Bergen; voormalig international Vlaar op De Liereland in de Alkmaarse wijk Daalmeer. Beide voetballers moesten bij de leerlingen het belang van gezonde voeding, respect, samenwerking en de omgang met geld onder de aandacht brengen.

Dat leidde tot koddige taferelen, onder meer toen Vlaar een vraag kreeg over zijn eetpatroon voor een wedstrijd. Van veelzijdigheid is geen sprake, bleek uit het antwoord. ,,De dag voor de wedstrijd een goede pastamaaltijd. Als we op zaterdagavond spelen eet ik rond 12 ’s middags uur heel veel pasta en zo’n drie uur voor de wedstrijd nog een keer; pasta met kipfilet voor de extra eiwitten.’’

Messi

Vlaar was op het WK van 2014 in de halve finale nog de bedwinger van de Argentijnse stervoetballer Lionel Messi. Zijn faam was hem op de Liereland al vooruit gesneld. Toen hij om 9 uur het speelplein betrad, klonk er veel gejuich. Vlaar verrichtte vervolgens samen met Rabobank-directeur Bob van der Hout de aftrap.

Een uur later mochten de leerlingen van groep 8 vragen stellen aan Vlaar, AZ-directeur Robert Eenhoorn en Rabobank-vertegenwoordiger Marco Janmaat. De kinderen wilden onder meer weten wat hij de komende jaren met AZ hoopt te bereiken. De ferme verdediger kon een lach niet onderdrukken. Weinig mensen verwachten dat Vlaar na dit seizoen nog in Alkmaar speelt.

Vlaar, contractueel vastgelegd tot de zomer, beperkte zich in zijn antwoord tot dit seizoen. ,,Ik wil met AZ de beker winnen en richt me op de derde plaats in de competitie’’, aldus de verdediger die desgevraagd Jaap Stam als zijn voorbeeld noemde en Lazio Roma-voetballer Stefan de Vrij als zijn beste voetbalvriend.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.