Landsmeer: ’Regionale inzet voor vluchteling’

Redactie Waterland
Landsmeer

Voor de opvang van vluchtelingen willen raadsleden in Landsmeer een onderzoek naar een oplossing in de regio Waterland, waaraan Landsmeer kan bijdragen met geld en menskracht, bleek deze week in de raadscommissie.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) vraagt om grootschalige kortdurende crisisopvang. ,,Zijn wij bereid die te bieden’’, wilde Adrie van Erp (CDA) van de raad weten. Alle fracties vinden dat hulp moet worden geboden. Axel Damme (LMvC) en André La Fontaine (PL) voegden er aan toe dat er volgens hen in Landsmeer geen ruimte is. ,,We zitten aan drie kanten ingeklemd tussen natuurgebieden’’, zei Damme. ,,Wij kunnen geen huizen vrijmaken. Wij hebben niet eens genoeg voor onze jeugd en senioren.’’

Anneriek Verhoef (VVD): ,,Landsmeer is te klein om dit alleen te doen. Laten we onderzoeken wat we regionaal kunnen doen.’’ Mandy Oud (D66): ,,Zou de sporthal niet geschikt zijn?’’ Damme vindt niet dat de sportactiviteiten opgeschort moeten worden.

,,Misschien een tentenkamp in het Twiske’’, opperde Menno Wilmans (PvdA). ,,Te drassig, dat wil je asielzoekers niet aandoen’’, vindt La Fontaine. De PL’er opteerde voor leegstaande kantoren in Amsterdam. Hij vindt dat mensen die door oorlogsgeweld zijn verdreven, geholpen moeten worden.

,,Ik heb er zelf een fractie van ondervonden toen ik door de politie werd gezocht’’, zei hij tot verbijstering van menigeen. ,,Ik was drie maanden van huis en haard verdreven.’’ Wilmans reageerde dat vluchtelingen niet hebben gekozen voor hun situatie, maar dat Fontaine wél de keus had om zijn bekeuring al of niet te betalen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.