Zomertoer: wat je moet weten

Redacteur Alkmaar
alkmaar

De Zomertoer van het NHD duurt van zondag 12 tot en met vrijdag 24 augustus. Je mag alle dagen meedoen. Eén dag ook.

Zaterdag 18 augustus is een rustdag. Voor elf van de twaalf etappes hoef je je niet op te geven. Aanmelding was nodig voor de tocht op dinsdag 21 augustus vanwege het bezoek aan de Reactor Petten. Bijna 200 lezers hebben zich gemeld. Die dag kunnen alleen zij meedoen.

Het vertrek is elke dag om 10.30 u, de verwachte aankomst rond 16.30 u. Bij de vertrekpunten is er vanaf 9.30 uur koffie.

Ook de deelname aan de vijfde Zomertoer is gratis. Zelf brood en flesje water voor onderweg meenemen.

We starten als groep en blijven de gehele dag bij elkaar.

Dit jaar geen rondjes, maar we lopen van A naar B (alleen zondag 19 augustus een rondje). Zelf voor vervoer terug zorgen. Wie een maatje zoekt om samen te rijden, kan een oproep plaatsen op deze (ga naar item Van A naar B, met wie rijd ik mee).

De afstand is elke dag 15 kilometer (19 augustus iets korter), met drie of vier stops bij een bedrijf, organisatie of particulier. Deelname is op eigen risico. Honden zijn niet toegestaan. Kosten onderweg zijn voor eigen rekening.

Ook dit jaar is er een fotowedstrijd. Maak onderweg foto's, stuur ze na het avondeten in en maak kans op een prijs. Stuur de foto's naar de www.nhd.nl/zomertoer en klik Fotoalbum Zomertoer aan. Bij voorkeur liggende foto's. Dagelijks kiest de redactie de foto van de dag en deze staat de volgende dag in de krant.

Vragen en reacties: mail naar zomertoer@nhd.nl of bel 06-13777445.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.