AZ zet loslippige Didulica even aan de kant

Joey Didulica

Joey Didulica

alkmaar

Joey Didulica zit woensdagavond niet bij de selectie van AZ voor de bekerwedstrijd tegen Eindhoven. De keeper heeft van de club twee dagen vrijaf gekregen ‘om zich te bezinnen op uitspraken' die hij vorige week heeft gedaan.

Volgens Didulica speelt de financiële situatie van de club een rol bij het bepalen van de opstelling. Het gaat het er volgens de reservekeeper niet om welke speler de beste is, maar welke het meeste waard is. Didulica moest in september zijn plaats afstaan aan Sergio Romero. Hij zei toen al dat zijn Argentijnse concurrent de voorkeur kreeg omdat die meer waard is. ,,De club probeert er financieel gezien nu alles uit te persen. Dan zou het vreemd zijn om een keeper die vijf miljoen waard is, op de bank te zetten'', zei hij vorige week op AZ TV. Trainer Gertjan Verbeek wilde er zondag na Vitesse-AZ niet te veel woorden aan vuil maken. ,,Als Joey dat vindt, mag hij dat vinden. Maar ik stel iedere week naar eer en geweten het beste team op. Dat heb ik Joey verteld en ook andere spelers .''

Maandag bleek dat de clubleiding niet blij was met de uitspraken van Didulica. Besloten werd hem twee dagen ‘vrijaf' te geven. Earnest Stewart, directeur voetbalzaken, wilde maandagavond geen toelichting geven op het besluit. Donderdag praten de keeper en de club verder over de ontstane situatie.

AZ heeft er de laatste tijd nooit een geheim van gemaakt dat een vertrek van één of meer ‘dure' spelers niet slecht uit zou komen.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen