Schermer onderzoekt wens naar buurtbus

Buurtbus. Archieffoto

Redacteur Alkmaar
stompetoren

Openbaar vervoer in alle dorpskernen; Schermer onderzoekt of er behoefte bestaat aan een buurtbus in de gemeente. Nu zijn slechts drie van de zes dorpen bereikbaar met het ov.

Nu al juichen zou te vroeg zijn, volgens gemeentewoordvoerder Bert Jansen. ,,Het is nog helemaal niet zeker of-ie er komt’’, benadrukt hij. Eerst wordt onderzocht hoe groot de wens van de inwoners is naar zo’n buurtbus. En of er genoeg vrijwillige chauffeurs gevonden kunnen worden, die de bus moeten besturen. Schermerhorn, Stompetoren en Grootschermer zijn nu al aangesloten op het netwerk van openbaar vervoer. De andere dorpen – Oterleek, Zuidschermer en Driehuizen – niet. Die hebben zo’n netwerk ook nooit gekend. De aanleiding om nu onderzoek te doen naar de behoefte aan een buurtbus, komt voort uit provinciaal beleid. ,,Het onderzoek doen we zelf, op gemeentelijk niveau, maar de provincie ondersteunt omdat zij graag ziet dat dat er ov is in alle kernen in Noord-Holland’’, zegt Jansen.

Alle huishoudens in Schermer ontvangen deze week een brief waarin wordt verwezen naar een enquête over dit onderwerp. Die vragenlijst staat op de website van de gemeente (www.schermer.nl). Het onderzoek gaat niet alleen over het reisgedrag van de Schermernaren. Er wordt tegelijkertijd onderzocht of de inwoners interesse hebben om vrijwillige buurtbuschauffeur te worden. Hoe de dienstregeling er uit zou moeten komen te zien, is nog niet te zeggen volgens Bert Jansen. ,,Daar is het nog te vroeg voor. Eerst maar eens kijken of het allemaal echt gaat gebeuren.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.