Meifestival weer in zicht

Plezier en mooi weer tijdens het Meifestival van vorig jaar.© Archieffoto

Joan Voormeer
Wijk aan Zee

Traditiegetrouw wordt rond Hemelvaartsdag in Wijk aan Zee het Meifestival gehouden. Het programma bestaat uit de bekende activiteiten zoals de kermis, braderie en het katknuppelen.

Het festival gaat op woensdagmiddag 24 mei van start met een vijfdaagse kermis, terwijl de feesttent op de Dorpsweide ’s avonds pas open gaat (entree bedraagt €6). Daar kan je tussen 20.15 en 22.30 uur eerst de voetbalwedstrijd van Ajax tegen Manchester United op groot scherm volgen, daarna neemt Different Cook het programma over. De band speelt tot 1 uur.

Kermis

De kermis is elke dag open vanaf 14 uur tot middernacht. Op woensdag 24 mei en vrijdag 26 mei is er voor kinderen de euromiddag. Je kan dus voor een euro in de botsauto’s of in de Crazy Wave. Ook de bekende attracties als touwtje trekken en de mini achtbaan kosten een euro. Op woensdagmiddag zijn er ook leuke activiteiten voor de allerkleinsten. Dj Toine verzorgt alle dagen de muziek in de tent, van vroeg in de middag tot in de late uurtjes.

Tentviering

Donderdag om 10 uur is er een oecumenische viering in de tent. Het heeft dit keer als thema ’Verbinden’ en voorgangers zijn pater Roland Putman, kapitein Ria Schuitert en dominee Kick Bras. Het Themakoor Wijk aan Zee voert de samenzang aan, begeleid door het muziekkorps van het Leger des Heils Kennemerland. Het Wijk aan Zee’s Collectief Wazco zorgt voor passende songs.

Katknuppelen

Na de viering kan iedereen struinen over de inmiddels bekende braderie, die van 12 tot 17 uur gehouden wordt rond de Dorpsweide. Vanaf 14 uur kan iedereen vanaf 15 jaar meedoen aan het oud-Hollandse spel katknuppelen (met een pluche kat). Aanmelden daarvoor kan via: info@kdek.nl. De Wico’s zwepen met bijpassende muziek de deelnemers en het publiek op. In samenwerking met SV Wijk aan Zee wordt ook het loterijspel ’Waar schijt de koe’ gehouden. De opbrengst is bestemd voor de jeugdafdeling handbal en voetbal in Wijk aan Zee. Kaarten zijn reeds te koop bij Primera v.d. Watering, SV Wijk aan Zee en Johan Schram. Nog niet verkochte loten zijn donderdag vanaf 13 uur te koop op het festivalterrein. Zie verder: www.waarschijtdekoe.net. In de tent staat vanaf 20.30 uur het muziekfeest Geflipt (18+) op het programma. De line up is als volgt: Volta, Jeazy, Bryan Z, Collide, Bullit, De Fakkel en Dwanha. Entree vanaf €8,50/€10.

Kindermiddag

Kinderen staan vrijdagmiddag te trappen om slechts voor €1 aan een kermisattractie mee te doen. Verder zijn er allerlei leuke activiteiten zoals blikgooien, zaklopen en schminken. Je kan een prijs winnen met het ’Raad Hoeveel Spel’. Deelname aan alles gaat via een stempelkaart en dat levert je een lekkere pannenkoek op. Jongens en meiden vanaf 8 jaar kunnen tussen 13.30 en 17 uur lasergamen. Vuurlinie Beverwijk zorgt voor een uitdagende lasergamebaan. Middels een stempelkaart kan je maar liefst 2x20 minuten meedoen én de mega stormbaan van maar liefst 27 meter trotseren. Bob en de Blue Band speelt van 20.30 uur tot 1 uur in de feesttent. Entree aldaar €6,50.

Hollandse artiesten treden zaterdag op in de feesttent, waar een Amsterdamse avond wordt gehouden. Zelfs dj Toine past zijn repertoire daarop aan. Er zijn optredens van Alex (van ’Een Bossie Rooie Rozen’), Grad Damen, Mick Harren, John Eeltink en Rocky Vosse. Entreeprijs: €7,50. Zondag kan je tot middernacht op de kermis het Meifestival afsluiten. Info en tickets voor optredens en activiteiten: www.meifestival.nl

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.