Kate anno nu

Arie Booij

Eén van de voordelen van het ouder worden is dat je denkraam groter wordt.

Zo kan ik me nog herinneren dat Kate Bush haar eerste hit scoorde met ’Wuthering Heights’. We zijn immers even oud. In 1978 was ik echter meer bezig met de Rolling Stones die ik vijf jaar eerder ontdekt had. Ik dacht toen het grootste deel van de Stones-periode al gemist te hebben. Hoe dom kun je zijn?

Gisteravond trad Kate Bush voor het eerst na 35 jaar weer voor publiek op. Een feit dat door alle media belicht is en wordt. Wat me opvalt is dat bij de voorbeschouwingen over de muzikante, die een zeer teruggetrokken leven leidt, steeds foto’s geplaatst worden die zeker drie decennia geleden gemaakt zijn.

Als er geen internet was, had ik dus niet kunnen weten dat de ranke, bijna fragiele zangeres van de jaren tachtig er nu heel anders uitziet. Net als ik overigens. Een foto van mij als twintigjarige toont een slank mannetje, nu ben ik een uitgedijd mannetje.

Hetzelfde geldt voor miss Bush, zo kun je constateren als je haar naam invoert op google en zoekt naar een recente beeltenis. Haar huidige figuur past echter precies bij een gemiddelde dame van 56.

Mijn punt is: door publiciteit niet te voorzien van actueel beeld - en dat reken ik ook mijn krant aan - kan het even wennen zijn als je woensdag een foto van haar concert ziet.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.