Slordig Cas vergeet bonus

Met een uiterste krachtsinspanning probeert een speler van The Bassets Castricummer Tyler Koning van zijn try af te houden.
© Foto Theo Beentjes
Rugby

Een week na de zware nederlaag tegen landskampioen Hilversum heeft Cas RC zichzelf weer enigszins kunnen herstellen. De Castricummers wonnen op sportpark Wouterland met 29-6 van The Bassets. Helaas voor de thuisploeg kwamen de geelzwarten niet verder dan drie try’s en liep het daardoor een bonuspunt mis.

Trainer Rodney Hermans moest wel puzzelen met zijn ploeg. Zo ontbreekt de Nieuw-Zeelandse spelverdeler Clayton Kiwara de aankomende weken met een meniscusblessure en ook zijn landgenoot Teancum Kahaki moest na een paar minuten spelen al naar de kant. Een derde Nieuw-Zeelander, Carlin Dunn, zorgde na zeven minuten met een rake penalty goal voor de eerste score van de wedstrijd (3-0).

Tien minuten later kon Sepp Kotten, na een goede run van Rik Hogewerf de eerste try van de wedstrijd drukken. De conversie werd vervolgens gemist door Dunn (8-0). In het vervolg van de eerste helft liep de thuisploeg via twee penalty goals van Dunn uit naar 14-0 alvorens The Bassets via eveneens een penalty goal iets terug deed (14-3).

Ook in de tweede helft was Cas RC de bovenliggende partij, al moest het in de openingsfase wel een tweede Sassenheimse penalty goal toestaan (14-6). Maar twee minuten later bracht Dunn met eenzelfde score de marge weer op elf (17-6).

Met nog twintig minuten te spelen kreeg Tyler Koning de bal aangespeeld en zette hij het op een lopen. Pas toen de Nieuw Zeelander de trylijn was gepasseerd werd hij pas weer ingehaald. Ditmaal benutte Dunn de conversie wel (24-6).

In de overige speeltijd ging Cas RC nog naarstig op zoek naar twee try’s om ook het bonuspunt binnen te halen. Maar doordat de passing vaak te slordig was kwam de thuisploeg niet verder dan nog één try van Kotten in de slotminuten. De conversie van Marnix van Balgooi kwam niet in de buurt van de palen (29-6).

Trainer Rodney Hermans vond het jammer dat het bonuspunt niet gepakt werd. ,,Ploegen als Hilversum en ’t Gooi gaan die tegen The Bassets waarschijnlijk wel pakken. Als je bovenin mee wilt doen moeten wij dat ook kunnen.”

Volgende week wacht Cas een duel met RC ’t Gooi dat zaterdag verrassend de 56 wedstrijden durende zegereeks van Hilversum verbrak. ,,Maar als je de finale wilt halen. Moet je van ’t Gooi of Hilversum punten afpakken.”

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen