Getuige maakt foto van vluchtauto, inbrekers in Zaandam aangehouden

© Foto: ANP

Zaandam

Twee mannen zijn zaterdagavond aangehouden in verband met een woninginbraak aan de Twiskeweg in Zaandam. Een getuige maakte een foto van de vluchtauto, waarna de politie tot de aanhouding kon overgaan.

De getuige meldde rond 18.45 uur dat er twee mannen probeerden in te breken in een woning aan de Twiskeweg. Toen de mannen in de gaten kregen dat zij waren gezien, stapten zij in een auto en reden weg. De getuige nam een foto en kon daardoor een goede omschrijving van het voertuig geven.

Agenten zagen de auto enige tijd later in de omgeving rijden. Bij controle van het voertuig vond de politie een wapenstok en portofoons. Ook werd er gereedschap gevonden dat gebruikt kan worden bij een inbraak.

Bij inspectie van de woning bleek hier sprake te zijn van verse braakschade. De twee zijn vermoedelijk niet in het huis geweest.

De verdachten, een 46-jarige man uit Zaandam en een 36-jarige man uit Schiedam, zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het wapen, de portofoons en het gereedschap zijn in beslaggenomen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.