Bewoners gewond bij overval woning in Opmeer

Foto Coen van de Luytgaarden

Internetredactie
opmeer

Bij een overval in een woning op een recreatiepark aan de Dreef in Opmeer zijn afgelopen woensdagochtend vroeg twee bewoners gewond geraakt.

De bewoners lagen te slapen, maar werden even voor vier uur wakker van een harde knal. Zij namen poolshoogte. Er bleken drie mannen het huis te zijn binnengedrongen. De 52-jarige man en de 66-jarige vrouw werden door hen bedreigd met een vuurwapen en er werd veel geweld tegen hen gebruikt. De drie overvallers gingen er uiteindelijk met onder andere geld vandoor. De twee bewoners zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is op zoek naar getuigen.

Onderzoek ter plekke door deze krant levert niet zo'n florissant beeld op van de belaagde hoofdbewoner. ,,Dit is geen willekeurige overval’’, weet een bewoner van recreatiepark West-Friesland in Opmeer.

De overval op een chalet aan De Dreef komt voor hem niet als een verrassing. De 52-jarige bewoner en diens 66-jarige vrouw werden met een vuurwapen bedreigd en raakten bij een worsteling gewond. Naar verluidt, liep de man enkele gebroken ribben op en zijn vrouw botbreuken op in het gezicht. De overvallers gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Enkele uren na het incident zijn rechercheurs bezig met sporenonderzoek. Een van de buren kent de bewoner. ,,Hij komt uit Amsterdam en het was geen frisse jongen. Hij heeft op dit park nog meer grond, maar hij betaalt alleen voor dit stukje waar hij permanent woont.’’ Andere omstanders knikken: ,,Deze meneer had ook nog een schuur met van die plantjes in Midwoud.’’ Vette knipoog: ,,Als je begrijpt wat ik bedoel, kijk eens naar die dikke Mercedes voor de deur.’’

Woordvoerster Els Metselaar van het recreatiepark bevestigt dat ze met de belaagde bewoner in de clinch ligt over de parklasten. Dat leidde zelfs tot een juridische confrontatie. ,,Het is een halsstarrige bewoner.’’ Parkbewoners beklagen zich over de verloedering. ,,Het wordt een crimineel broeinest.’’

Rechercheonderzoek concentreert zich op het nabijgelegen weiland. Het vermoeden bestaat dat de criminelen via een aangrenzend weiland zijn binnengedrongen maar de politie wil daar 'in het kader van het onderzoek' niets over zeggen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen