Volendam-keeper Timmermans van held tot schlemiel

Redacteur Waterland
volendam

Een curieus moment van doelman Theo Timmermans werd FC Volendam zondag in de slotfase van het duel met De Graafschap fataal waardoor de Doetinchemmers met 0-1 wonnen.

Net daarvoor was de keeper uitgeroepen tot ’man of the match’. Timmermans keepte een dijk van een wedstrijd tot dat vermaledijde moment in de 89e minuut. Een onschuldige vrije trap van invaller Vlatko Lazic leek een makkelijke prooi te worden voor de Volendam-keeper. Maar vanuit het niets werd Timmermans verblind door de zon waarna de bal via zijn arm in het lege doel hobbelde. Timmermans zat er na afloop helemaal doorheen. ,,Ik was de bal plotseling helemaal kwijt en ik weet eigenlijk niet eens meer hoe hij erin ging. Dan zie je die bal in het doel liggen en dan zit je ineens in een heel vervelende film. Dat is niet te beschrijven. Alsof je in een soort ballon zit.’’

Tot het fatale moment leken Volendam en De Graafschap op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Geen bloedeloze remise, want beide ploegen kregen genoeg kansen. Voor Volendam had met name Damien Menzo best een goaltje mogen maken. De aanvaller kreeg drie goede kansen. Aan de andere kant hadden de bezoekers ook genoeg mogelijkheden. Zo raakte topscorer Piotr Parzyszek van dichtbij de paal. Bij alle andere pogingen stond uitblinker Timmermans zijn mannetje. Tot de laatste minuut dan.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.