‘Zevens levens van Rome’

© HSPublicity

Door de eeuwen heen is Rome een civiel, politiek en religieus centrum geweest. Robert Hughes verweeft in het boek ‘De zeven levens van Rome’ het heden en verleden, de geschiedschrijving en het drama van deze wereldstad tot een boek waarin kunst, architectuur, politiek en religie, intrige, roem, geld en macht elkaar op meesterlijke wijze in evenwicht houden.

Rome wordt niet ten onrechte de ‘Eeuwige Stad’ genoemd. In de klassieke oudheid was het de superieure hoofdstad van het Romeinse Rijk. Sinds de kerstening werd Rome het centrum van de christelijke wereld, de stad der pausen, en vanaf het einde van de negentiende eeuw de hoofdstad van het verenigde Italië.

Robert Hughes (1938) groeide op in Australië en studeerde rechten en architectuur in Sydney. Op 23-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste boek over de geschiedenis van de Australische kunst. In 1970 trok het blad Time Hughes aan als kunstredacteur. Hij verhuisde naar New New York, waar hij zich ontwikkelde tot een van de belangrijkste kunstcritici ter wereld. In 1988 verscheen zijn bestseller De fatale kust.

‘De zeven levens van Rome’, geschreven door Robert Hughes, is een uitgave van Uitgeverij Balans en kost 29,95 euro (ISBN 978-94-60031-84-7).

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.