Jaja...

Robbert Minkhorst

Het had zin om Abou Jahjah uit te nodigen voor Zomergasten, al was het maar om de polemiek die zijn komst op voorhand ontlokte. Discussie slijpt de geest.

Maar volgens Federatief Joods Nederland, dat aangifte deed tegen de VPRO, is Jahjah een gevaarlijke antisemiet die terreur verheerlijkt, of op zijn minst vergoelijkt. De VPRO werd beschuldigd van haatzaaien en steun aan terrorisme.

Als we het vrije woord van Geert Wilders, een erkend Jodenknuffelaar die moslims wegzet als minderwaardig, verdedigen, verdient dan iemand die zich aan de andere kant bevindt van het politiek-maatschappelijke spectrum, niet dezelfde egards?

Ongeacht het antwoord op die vraag: Het is verfrissend om in een cultuur die geïndoctrineerd wordt door een misplaatste suprematie van Westers wij-zij-denken, af en toe een ander geluid over Israël of het Midden-Oosten te horen. Vaak glibberde hij zondag als een politieke aal door alle fuiken die de presentator opzette.

De goede verstaander leerde hoe miskend moslims zich voelen in de huidige wereld, en waarom. Bijvoorbeeld als hij de Israëlische nederzettingenpolitiek op de Jordaanoever als ’een etnische zuivering’ ziet en de oorlog in Gaza als moorddadige staatsterreur.

In hoeverre ondersteunt Federatief Joods Nederland het terrorisme eigenlijk?

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.