LPG ecoFLEX tweede belastingvrije Corsa

© HSPublicity

De belastingvrije status – en 14 procent bijtelling bij zakelijk gebruik – geldt alleen voor de driedeursversie van de Corsa.

Die laat een CO2-uitstoot van 110 g/km noteren en komt daarmee net in aanmerking voor de fiscale voordelen in ons land. De vijfdeursversie stoot met 115 gram CO2 per kilometer net te veel uit voor fiscaal voordeel en daarom komt de vijfdeursversie niet naar Nederland.

De nieuwe Opel Corsa LPG ecoFLEX is uitgerust met de bestaande 1,2-liter viercilinder benzinemotor. Die levert 61 kW wanneer de motor op lpg draait en 2 kW extra als benzine als brandstof dient.

Wie dacht dat de belastingvrijstelling het enige voordeel is, heeft het mis. Door de combinatie van een lpg- en een benzinetank kan de bestuurder maar liefst 1.100 kilometer rijden zonder te hoeven tanken. De Opel Corsa is per direct te bestellen voor prijzen vanaf 13.495 euro.

Behalve van de Corsa introduceert Opel binnenkort ook van de Meriva, de Astra, de Zafira en de Insignia LPG-versies, voorzien van de 1,4-liter turbobenzinemotor. De Meriva staat vanaf medio 2012 bij de dealers. Wanneer de andere versies volgen, is nog onbekend.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.