Even binnen kijken in modelwoning Groote Keeten

Even kijken in de modelwoning. (foto marten visser)

Marten Visser
Groote Keeten

Twee ’buurvrouwen’ van de aanpalende camping Callassande komen buurten. Of ze even binnen mogen kijken in de modelwoning op het terrein van het nog te bouwen Duynpark Callantsoog?

Tuurlijk mag dat, knikt Wesley Jongejans. De student uit Anna Paulowna is immers door ontwikkelaar Roompot aangesteld om de zogeheten lodges te verkopen, alle interesse is welkom. De beide dames hebben niet veel tijd nodig om tot de conclusie te komen dat het goed zit. ,,Het ziet er prima uit’’, zegt een van hen. Maar Jongejans hoeft haar niet op het lijstje met potentiële kopers te zetten. Het schip met geld, dat maar niet door de brug kan, zeg maar. ,,Ik hou het bij mijn stacaravannetje hiernaast. Daar ben ik heel tevreden mee.’’

Belangstelling

Maar ja: er zijn genoeg mensen waar dat schip met geld wel is aangemeerd en dus staat er achter tientallen van de in totaal 96 lodges die gebouwd gaan worden al ’verkocht’. ,,Het loopt goed’’, weet Jongejans. ,,We hebben over belangstelling niet te klagen.’’ Samen met zijn maat Freddie Prins bemant hij het tijdelijke verkoopkantoor dat ontwikkelaar Roompot aan de Voorweg in Groote Keeten heeft neergezet. Deze week nog dagelijks, daarna waarschijnlijk vooral in de weekeinden.

Met grote regelmaat leiden Jongejans en Prins mensen rond in de modellodge die achter het verkoopkantoor is gebouwd. Het is het ’middentype’, geschikt voor zes personen, één bouwlaag, vanafprijs 122.000 euro.

Bezwaar

Er worden ook kleinere lodges met vier slaapplaatsen gebouwd. En grotere, met een verdieping. Al is daarover nog het een en ander te doen, omdat deze types vanwege hun hoogte niet binnen de huidige regels vallen. Daarom moet er een nieuwe planologische procedure voor het gebied worden gevoerd, tegenstanders kunnen dan bezwaar maken tegen de lodges.

Dat soort dingen is allemaal voer voor de specialisten binnen het bedrijf, zegt Jongejans. Hij heeft aan het verkopen van de bungalows slechts een mooi zomerbaantje. Na een stoomcursus ’hoe-zit-zo’n-lodge-in-elkaar’ weet hij bijna alles van de vakantiewoningen.

Materiaal

Welk materiaal er is gebruikt, wat de opties zijn in de keuken, hoe het terras wordt opgeleverd, wat de meerkosten zijn bij bepaalde extra’s. Het zijn opvallend veel mensen uit de buurt die interesse hebben in een vakantiewoning in Groote Keeten, zegt Jongejans. ,,Mensen uit Schagen bij voorbeeld, die hier dan lekker aan de kust willen vertoeven.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.