Kerstactie voor de Voedselbank Zaanstreek

Ronald Massaut
Assendelft

De Kerstinzameling van de Voedselbank Zaanstreek komt er weer aan. Donderdag, vrijdag en zaterdag vragen vrijwilligers in tien deelnemende supermarkten aan klanten, als zij toch inkopen doen, ook enkele artikelen te kopen voor cliënten van de Voedselbank.

Bijna driehonderd Zaanse gezinnen en alleenstaanden zijn voor hun dagelijks eten afhankelijk van de Voedselbank. Wekelijks krijgen zij een pakket als basis voor hun voeding.

De vrijwilligers krijgen veel bijval van het winkelend publiek, toch horen zij ook nog vaak opmerkingen als: ’ik heb het ook niet breed’ en ’zullen ze zelf wel naar gemaakt hebben’. Beide zijn niet juist. Mensen die een beroep op de Voedselbank mogen doen, hebben anders enkele dagen per week niets te eten. Ook de eigen-schuld-dikke-bultvariant is vaak niet juist. Het verhaal van Robert dat ook te lezen is via de internetsite van Dagblad Zaanstreek  is een voorbeeld van hoe het buiten je schuld verschrikkelijk mis kan gaan.

Dagblad Zaanstreek volgt deze week de Kerstinzameling op de voet. Kerstpakketten en droge kruidenierswaren kunnen ook nu weer worden ingeleverd aan de balie van de krant, Westzijde 23 in Zaandam.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.