Opnieuw Kamervragen over uitkleden Gemini Ziekenhuis Den Helder

Redacteur Den Helder
DEN HELDER

De SP-fractie in de Tweede Kamer heeft opnieuw vragen gesteld aan demissionair zorgminister Edith Schippers over de reorganisatieplannen van ziekenhuiszorg in Noord-Holland.

Tweemaal eerder werden in de Kamer vragen gesteld over de reorganisatie van de MCA Gemini Groep, waarbij een deel van de zorg uit de Noordkop verdwijnt naar een nieuw te bouwen hoofdziekenhuis in Heerhugowaard waardoor in Den Helder bedden en banen verdwijnen. Tweemaal antwoordde Schippers dat zij daar geen bezwaar in ziet.

Een recente publicatie in het Noordhollands Dagblad is voor de SP'ers Henk van Gerven, Renske Leijten en Nine Kooiman reden om opnieuw opheldering te vragen. In het artikel waarschuwen gynaecologen en verloskundig artsen van het Gemini Ziekenhuis dat overhevelen van hun expertise mensenlevens in gevaar brengt.

De SP wil nu weten of de minister de gezondheid en veiligheid van een kleine duizend zwangere vrouwen en hun ongeboren kinderen kan garanderen. Tegelijk zijn de Kamerleden kritisch op een volgende aangekondigde fusie in de provincie: die tussen het Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis in de regio Haarlem.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.