Oefenduel duurt voor FC Volendam eigenlijk een kwartier te lang

Oefenduel duurt voor FC Volendam eigenlijk een kwartier te lang. Foto: Archieffoto HDC Media

Oefenduel duurt voor FC Volendam eigenlijk een kwartier te lang. Foto: Archieffoto HDC Media

Redacteur Waterland
haren

De oefenwedstrijd van FC Volendam tegen eredivisionist FC Groningen duurde zaterdag eigenlijk een kwartier te lang. Het elftal van trainer Hans de Koning kreeg in de slotfase drie treffers om de oren, waardoor het een ruime 4-0 nederlaag leed.

Op het amateurterrein van voetbalvereniging Haren dicteerde FC Groningen weliswaar voortdurend het spel, maar Volendam deed aardig mee. In de eerste helft kreeg de eerstedivisionist zelfs enige kansen. Robert Mühren, Jack Tuijp en Michiel Kramer hadden zomaar de score kunnen openen. Tegen de rust trof Groningen via Michael de Leeuw wél doel.

In de tweede helft, waarin zowel De Koning als zijn collega Robert Maaskant veelvuldig wisselden, vloeiden de krachten bij de Volendammers zichtbaar weg. Als gevolg van misverstanden en fouten kon de kort daarvoor ingevallen Leandro Bacuna in de 74e en 78e minuut scoren. Acht minuten voor tijd bepaalde David Teixeira de eindstand op 4-0.

De Koning was tevreden over het spel, maar vond de uitslag wat te hoog uitgevallen. ,,Maar van zo'n wedstrijd leren de spelers meer dan van een potje tegen een amateurclub. Maak je tegen een goede eredivisieploeg een foutje, dan is het meestal direct een doelpunt. Dat hebben we vandaag kunnen zien'', aldus de coach.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.