Geen play-offs voor ’goed en leuk voetballend’ Reiger Boys

Noord-Scharwoude

Het duel dat gewonnen moest worden om een plek bij de eerste vier in de eredivisie te halen, ging verloren voor de zaalvoetbalsters van Reiger Boys. In Schiedam werd het 2-1 tegen Pernis, dat nu samen met Nieuw Roden, Drachtster Boys en titelhouder Os Lusitanos gaat strijden om de landstitel.

,,Heel zonde, maar ik heb gelukkig wel weer een goed en leuk voetballend Reiger Boys gezien", was coach Wouter Moraal niet al te teneer geslagen.

Hij zag zijn ploeg de hele wedstrijd domineren en veel kansen creëren. ,,Maar het was steeds net niet." Pernis sprong zorgvuldiger met de mogelijkheden om. ,,Twee keer balverlies, te veel speelsters voor de bal en zij maken het af. Dan ben je voetballend beter, maar sta je met 2-0 achter."

Via Monique van der Rijst werd de slotfase toch nog spannend, maar de thuisploeg hield stand. Voornaamste concurrent van Pernis om de eerste plek is Drachtster Boys, dat nu met 2-8 won bij hekkensluiter Dansschool Biersteker. ,,Zij waren heel goed. We hadden er erg weinig grip op", zag Biersteker-coach Bert van Hemert. Jocelyn Louhatapessy scoorde na rust (0-5) nog twee keer en keepster Elisa Hartog behoedde de thuisploeg voor een grotere nederlaag. ,,Die was echt in topvorm."

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen