'Tonnen schade' bij strandexploitanten door stroomstoring Wijk aan Zee

Redacteur Kennemerland
wijk aan zee

Strandexploitanten hebben vele duizenden euro’s schade geleden door de stroomstoring, die volgde op een brand op het terrein van Tata Steel maandagavond. Een brand waarvoor PWN verantwoordelijk blijkt te zijn.

Bij de strandexploitanten stond maandagavond het huilen nader dan het lachen, toen ze op de eerste echte zonnige avond van deze zomer honderden klanten naar huis moesten sturen.

Niet zozeer omdat de koelkasten, elektrische fornuizen en wat al niet meer allemaal uitvielen, hoewel dat op zich al vervelend genoeg was. ,,Maar mensen konden ook niet meer pinnen’’, meldt voorzitter van de strandexploitanten Jeroen van Son.

,,Wij zijn maar dichtgegaan, want we konden niemand laten afrekenen. Nog een tijdje hebben we geprobeerd om maar adressen op te schrijven van klanten die we al hadden bediend, maar daar konden we niet mee door blijven gaan. Ook andere strandexploitanten hadden het zwaar. Collega’s stonden bijna te huilen, en ik eigenlijk ook. Ik denk dat alle bedrijven samen tonnen schade hebben geleden.’’

De brand die de oorzaak was van de stroomstoring, vond plaats in een gebouwtje van PWN op het terrein van Tata Steel. Het is een transformatorhuisje dat stroom levert voor een pomp, die het eigen waterleidingnetwerk van Tata Steel aandrijft.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.