D66 Landsmeer boos over ict-kosten

D66-fractievoorzitter Elfferich.

Annette Snaas
Landsmeer

In de raad van Landsmeer is boos gereageerd op de onverwachte tariefverhoging van ict-leverancier Unit4. Mede daardoor moest Landsmeer in het eerste kwartaal van 2017 een ton meer aan computeronderhoud uitgeven dan begroot.

Niet alleen VVD-wethouder Richard Quakernaat sprak van een ’ongebreidelde’ verhoging van de computeronderhoudskosten, ook D66-raadslid Arnold Elfferich repte van ’een onrustbarende stijging’ van de ict-tarieven.

Vastzitten aan meerjarige contracten en geconfronteerd worden met een onverwachte tariefstijging, noemde Elfferich een zwakke plek bij de overheid. De D66-voorman zei dat hij soms de indruk had dat leveranciers van de overheid als klant misbruik maken.

,,Zoals voor veel andere gemeenten is er ook voor ons geen alternatief door over te stappen naar andere leveranciers’’, zei Quakernaat. Hij voegde er aan toe dat hogere kosten ook worden veroorzaakt doordat voor de nieuwe taak in de zorg aanvullende programmatuur en apparatuur nodig waren. Verder moeten de gemeenten in 2018 alle facturen elektronisch verwerken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.