Zuidermeer eventjes Hollywood

1 / 2
ZUIDERMEER

Alsof ze de intens felle lampen niet meer in de gaten hebben. Of de filmcamera uit het oog hebben verloren: de scholiertjes van de Bernadetteschool in Zuidermeer lijken wel geroutineerde filmspelers. En dat allemaal voor een kaascommercial.

Het knusse schoolpleintje is volgepropt met installaties, het productieteam is overal en de regie let op alles. De kinderen van de groepen 4, 5 en 6 doen keer op keer hun best. En als dan de regisseur eindelijk ’pauze’ roept, dan hollen ze allemaal naar binnen, in de klas. Het mag duidelijk zijn: Zuidermeer staat even op z’n kop.

Kaasproducent Milner wil in beeld brengen dat ook de schoooljeugd na een gezond hapje kaas plots tot aansprekende prestaties komt.

De jongens en meiden hebben de volstrekt natuurlijke rol van scholieren. De wel heel erg soepele kinderen van de vereniging Turning Spirit uit Amsterdam hebben de rol van de scholiertjes die plots van alles kunnen.

En als de acteurs van de Bernadetteschool nog niet genoeg zijn, dan is het ’s middags de beurt aan de veteranen van de VV Zuidermeer. Ook hier een reclameshoot, op het veld voor Milner. Zo is Zuidermeer eventjes het Hollywood van West-Friesland.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen