Dijsselbloem

Peter Hovestad

Het gebeurt vaker. De nieuwe bestuurder is energiek en durft z'n mond open te doen, wat meteen opvalt in een wereld waarin de voorlaatste mode aan blauwgrijs overheerst en een helder antwoord een zonde is.

Die bestuurder krijgt vlot van links en rechts loftuitingen en voor je het weet een onderscheiding van de carnavalsvereniging. 'Onze' minister van financiën Dijsselbloem leverde dit profiel zelfs een Europese bijbaan op topniveau op.

Helaas blijkt ook het vervolg stereotiep. Hoe vaak al verloren deze zondagskinderen hun oog op de werkelijkheid? Gingen zij hun wil als wet zien en de tegenwerping als domheid. Dijsselbloem bracht zijn kundige voorganger op Financiën verrassend snel in de vergetelheid. Maar sinds dit besef ook tot Jeroen zelf is doorgedrongen, toont hij zich betweterig en veroorlooft hij zich een daadkracht die niet goed is voor hem én de schatkist.

De gang van zaken rond (ex-)NS-topman Timo Huges is een dieptepunt. Huges wist bij de NS in korte tijd veel te bereiken, maakte een fout en moet nu ten onrechte opboksen tegen het imago de volgende ordinaire graaier te zijn.

Het is aan Huges te danken dat zijn vertrek niet nóg veel meer kost dan de 175.000 euro die nu op zijn rekening wordt bijgeschreven en het is aan Dijsselbloem te wijten dat deze 'affaire' zo schandelijk uit de hand is gelopen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.