Inloopavond over renovatie sluizen aan Oeverse kant van Afsluitdijk

onze verslaggever
Wieringerwerf

Rijkswaterstaat houdt donderdag 14 juli (tussen half acht en half tien) in Van der Valk-hotel Wieringermeer in Wieringerwerf een inloopavond over renovatie- en onderhoudswerkzaamheden aan de Stevinsluizen in de Afsluitdijk bij Den Oever.

Belangstellenden kunnen informatie bekijken en vragen stellen over het project, waarvan de uitvoering gepland staat tussen 5 september en 16 oktober. Medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemer Sherpa VOF IJsselmeergebied (combinatie van technisch dienstverlener Croon Wolter & Dros en ontwerp- en adviesbureau Arcadis) zijn aanwezig.

Storingen

Het besturings- en bedieningssysteem van het Oeverse sluizencomplex uit 1932 zijn aan vervanging toe, zodat het veilig en met minder storingen kan worden gebruikt. Ook worden houten remming-/geleidewerken vervangen door stalen buizen en worden onderdelen van schutsluisdeuren, ophangwerk plus motoren van sluisdeuren gerenoveerd.

Scheepvaart kan tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de sluizen en moet omvaren via Kornwerderzand.

Ook in de nacht van 24 op 24 en 24 op 25 augustus tussen tien en zes uur is de scheepvaart vanwege voorbereidende werkzaamheden gestremd.

Wegverkeer

Wegverkeer wordt van 23 september tot en met 3 oktober over één rijstrook per richting over de Oeverse brug geleid.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.