White Stones op twee punten van de kop

Urk

Het werd een prima avond voor de zaalvoetballers van White Stones. Het team van coach Rogier Bunink won zelf met 5-7 van Urk en vernam bovendien dat koploper Veerhuys verrassend onderuit gegaan was bij de beloftes van FC Marlène. Daardoor zijn de Egmonders weer tot op twee punten van de kop van de eerste divisie gekomen.

Daar zag het aan het begin van de wedstrijd overigens zeker niet naar uit, moest Bunink tot zijn teleurstelling vaststellen. ,,Dat sloeg helemaal nergens op.” Na tien minuten was het al 4-0. ,,En verdedigend was het echt een twee.”

Jeffrey Klijbroek maakte vlak voor rust 4-1.,,En daar spraken we af dat we het tij moesten gaan keren.”

Dat deden de Egmonders op indrukwekkende wijze en via een hattrick van Klijbroek was het in een kort tijdsbestek alweer 4-4.

Urk kwam uit een vrije trap nog wel op 5-4, maar met een meevoetballende keeper was het snel weer 5-5. Uit een uitgespeelde aanval volgde een treffer van Jur Bruin. ,,We gingen daarna echt voor de winst.” En dat betaalde zich uit, want Daan Groot maakte een minuut voor tijd de 5-6. Nu probeerde de thuisploeg het op hun beurt het met een meevoetballende doelman en werd zo gevaarlijk. Gijs de Waal redde nog met het hoofd op de doellijn, waarna Raymond de Waard de bewoners van het voormalige eiland de definitieve nekslag gaf door de bal op eigen veld te veroveren en aan de andere kant binnen te schieten, 5-7.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.