Fractie PvdA Hoorn stapt uit de partij

De vier fractieleden van de PvdA in de gemeenteraad van Hoorn: v.l.n.r. Jeroen van der Veer, Kholoud Al Mobayed, Dilek Kucuksanturk en Jan Stuifbergen.
© Foto’s PvdA Hoorn
Hoorn

De vier leden van de fractie van de PvdA in de gemeenteraad van Hoorn stappen uit de partij. Jeroen van der Veer, Kholoud Al Mobayed, Jan Stuifbergen en Dilek Kucuksanturk vinden dat er bij leden en het bestuur van de PvdA Hoorn te weinig vertrouwen is in de fractie.

Lees ook: De Jong sluit terugkeer in politiek Hoorn niet uit

De stap vloeit voort uit de breuk tussen de fractieleden en wethouder Judith de Jong, die op 10 september ontslag nam nadat de fractie had uitgesproken geen vertrouwen meer in haar te hebben.

Het bestuur had woensdagavond naar aanleiding van het vertrek van de wethouder een ledenvergadering belegd. ,,We hebben zo goed mogelijk geprobeerd om uit te leggen waarom de positie van de wethouder niet langer houdbaar was’’, zegt Jeroen van der Veer een etmaal later. ,,Maar onze verklaring heeft niet geleid tot een unaniem vertrouwen van de leden en het bestuur in de fractie.’’

Kholoud Al Mobayed stelt dat de fractie niet langer wil meewerken aan een politiek waarin het om ’machtsdenken’ gaat. ,,Voor ons is deze manier van besturen verouderd, wij zien juist toekomst in het samenwerken met elkaar. ’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen