Vijftig man op kieslijst CDA Den Helder

Redacteur Den Helder
Den Helder

Zelfs al zou honderd procent van de kiezers CDA stemmen, dan worden de Helderse christendemocraten nog niet zenuwachtig. Tijdens de algemene ledenvergadering van die partij werd een kieslijst vastgesteld van maar liefst vijftig namen.

Behalve de eerder bekend geworden namen direct onder lijsttrekker Edwin Krijns staan onder meer een handvol huidige en oud-raadsleden, juwelier Bibiane Piera - Van Rijswijk, vastgoedman John Mulder, pr-man van Zevenskoop Bas Koning en partijcoryfee Fia Smit op de lijst.

Verderop op de lijst komen we ook nog voorzitter van de Haven- en Scheepvaartvereniging Edwin Stolk, visafslagdirecteur Pim Visser, bloembollenteler Frans Langelaan en voormalig directeur stadsontwikkeling bij de gemeente Joop Vonk tegen.

Ook oud-Kamerlid Frouwke Laning staat op de lijst, op plaats 38. Haar echtgenoot, oud-huisarts Roel Laning op 46, gevolgd door lijstduwers Dirk Reitsma (Jutter van het jaar 2012), admiraalseega Ernie Borsboom, oud-wethouder Nico Bais en huidig wethouder Wiltrude Turnhout - Van den Bosch.

Wie in 2014 wethouderskandidaat is voor de christendemocraten, is nog niet bekend. Kandidaat-raadslid Roy Slort (nr 4.) namens het campagneteam: ,,We gaan na de verkiezingen kijken of wij een wethouder kunnen leveren en wie dat namens ons wordt.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.