Verdachte mag het land niet uit na mishandeling in Den Helder

Hedzer Faber
Den Helder

De van (poging tot) zware mishandeling verdachte Nieuwedieper Erwin van der S. (42) mag niet aan het werk in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak.

Van der S. gaf gisterochtend tijdens een proformazitting aan dat hij hoopte op schorsing van zijn voorlopige hechtenis omdat hij werk had gevonden in het buitenland. De meervoudige kamer vindt de zijn vermeende daden echter te ernstig en is bovendien bang dat de verdachte als hij ver weg is, niet op tijd voor zijn zitting zal verschijnen.

Van der S. werd op 3 juni dit jaar gearresteerd voor het toebrengen van vuistslagen in het gezicht van een plaatsgenoot in de Cronjéstraat in het centrum. Ook zou hij opzettelijk een steen door een ruit hebben gesmeten waar zijn slachtoffer achter zat, met het gevaar hem ernstig te verwonden.

Wat justitie betreft had de zaak maandag al inhoudelijk behandeld kunnen worden, de verdediging wil echter nog een getuige horen. De zaak is daarom aangehouden tot de nieuwe zitting in oktober. Dan hangt Van der S. ook een oude straf boven het hoofd: hij werd in 2012 al veroordeeld tot een jaar cel waarvan vijf maanden voorwaardelijk en zat nog in zijn proeftijd toen hij opnieuw over de schreef zou zijn gegaan.

De Cronjéstraat was de laatste jaren herhaaldelijk in het nieuws vanwege geweld en vernielingen. Na intensieve aandacht van gemeente, politie en Woningstichting Den Helder is het er relatief rustig geworden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.