Lee-Ann laat zich opsluiten voor meisjes

Lee-Ann

Rob Swart
Wormer

De Wormerse zangeres Lee-Ann laat zich volgende week twaalf uur in een kooi opsluiten om daarmee kinderprostitutie te bestrijden.

Lee-Ann is een van de 23 mensen die zich voor de stichting Free a girl laat opsluiten. Gedurende de twaalf uur zie zij in een kooi van nog geen vier vierkante meter zitten, krijgen zij niet meer dan een beetje water en een kopje rijst. Dat is het rantsoen waar meisjes in bordelen in Zuid Amerika en Azië het vaak ook mee moeten doen.

Lee-Ann is vorig jaar al voor de actie gevraagd maar had het toen te druk met optredens. Nu steunt zij de actie wel, die zij erg belangrijk vindt.

De bedoeling is dat de Wormerse minstens 2500 euro aan sponsorgeld ophaalt. Wie daaraan wil bijdragen kan dat doen via www.freeagirl.nl of Lee-Ann’s Facebook.

Het geld wordt gebruikt om meisjes - veelal jonge tieners - te bevrijden en onder te brengen bij pleegouders of een tehuis.

De opsluiting van Lee-Ann is volgende week donderdag in Almere. Bij haar kooi is ook een veiling waarvan de opbrengst naar Free a girl gaat.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.