Julianadorper (19) poosje 'ontvoerd' in Gelderland

Logo politie. Foto ANP© ANP

Martijn Gijsbertsen
julianadorp

Een 19-jarige Julianadorper is zaterdag in de omgeving van het Gelderse Oosterbeek tijdelijk zijn 'ontvoerd'. De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

De Noord-Hollander verblijft vanwege werkzaamheden in de buurt van Oosterbeek en liep omstreeks 13 uur ter hoogte van de Albert Heijn op straat.

Hij werd door twee onbekende personen in een zilver/grijs bestelbusje getrokken. Het busje was gestopt, de schuifdeur werd geopend en vervolgens werd de Julianadorper met geweld naar binnen getrokken. Hierna reed het busje weg.

De twee personen in het busje vroegen hem om geld en zijn telefoon. De Julianadorper had nagenoeg geen geld bij zich en in zijn telefoon hadden de twee ook geen interesse.

Ongedeerd

Vervolgens reden ze nog even door en hebben de jongen hardhandig uit het busje gezet. Het slachtoffer bleef ongedeerd en zou in Heteren om hulp hebben gevraagd, waarna de politie werd gealarmeerd.

Onderzoek heeft uitgewezen dat hij op de Fonteinallee in Doorwerth (onder een viaduct van de A50) uit het busje zou zijn gezet. Omdat het voertuig nogal acuut remde op deze plek en ook hard wegreed zou het kunnen dat passanten dit is opgevallen.

De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord hebben. Eventuele film- of foto-opnamen zijn ook welkom.

De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.