Oefening met reddingboten op de snelweg

heemskerk

Automobilisten die morgenochtend rond negen uur de snelweg op moeten, lopen de kans om een of twee konvooien van reddingsboten tegen te komen. De oranjegekleurde vaartuigen worden onder politiebegeleiding naar Naarden gebracht.

Om negen uur starten de konvooien gelijktijdig vanuit Heemskerk en Leiden. Vanuit beide plaatsen rijden zeven boten, twee waterscooters en verbindingswagens naar Naarden. De konvooien worden elk begeleid door zes motoragenten. Het is onderdeel van een oefening. De Reddingsbrigade Nederland en de politie willen weten hoe het is om deze reddingsvaartuigen snel naar een overstroomde plaats te brengen.

De politie verwacht dat het verkeer weinig hinder ondervindt van de oefening. Automobilisten worden verzocht om de aanwijzingen van de begeleidende agenten goed op te volgen, want er wordt flink geoefend met in- en uitvoegen. Het konvooi vanuit Heemskerk rijdt via Edam, Volendam, Marken en Amsterdam naar de jachthaven in Naarden. Vanuit Leiden zal een colonne via Ter Aar, Woubrugge en Weesp naar Naarden gaan, waar beide colonnes elkaar rond 12.00 uur treffen. Een uur later gaan beide colonnes weer huiswaarts.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.