Het stinkt (commentaar)

Ronald den Boer

Als patiënt ben je overgeleverd aan de kennis, kunde en betrouwbaarheid van de arts.

Patiënten in de Kop van Noord-Holland zijn ook nog eens overgeleverd aan de kennis, kunde en betrouwbaarheid van topmanagers van de Noordwest Ziekenhuisgroep. En vooral hierin begint het te schuren.

De directie meldt via haar woordvoerders nog steeds te wachten op een besluit van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) over negen miljoen euro extra per jaar voor het Helderse ziekenhuis.

De NZA zegt dat ze haar afwijzing allang heeft gemeld. Vervolgens blijkt er helemaal geen officiële aanvraag van het ziekenhuis te zijn ingediend, maar is er alleen ’een gesprek’ geweest.

En, zo stelt de NZA vilein vast, die extra miljoenen zijn niet slechts voor spoedeisende zorg en acute geboortezorg bedoeld maar ook voor verbouwingen en computerprogrammatuur. Waarop Noordwest beweert dat het een niet los van het ander staat.

Harde bewijzen zijn er niet, maar het gevoel zegt: dit stinkt.

Zeker voor wie weet dat Alkmaarse specialisten niet in Den Helder willen werken, het Helderse ziekenhuis al half is uitgekleed ten faveure van het Alkmaarse en de gemeente Den Helder voortdurend onder druk wordt gezet om met geld of garantstellingen over de brug te komen.

Heeft Noordwest een verborgen agenda en zo ja: welke?

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.