Provincie bemiddelt bij kistdam

Redacteur Kennemerland
beverwijk

Gedeputeerde Jan van Run bemiddelt tussen de havenondernemers en de gemeente Beverwijk in een allerlaatste poging om de kistdam toch nog van de grond te krijgen.

Dat is de uitkomst van een gesprek op het provinciehuis, waarbij burgemeester Han van Leeuwen en een delegatie van de havenwerkgevers aanwezig waren. Ook verantwoordelijk wethouder Robbert Jan Piet was bij het gesprek.

De uitkomst van het gesprek werd door burgemeester Han van Leeuwen vanavond meegedeeld tijdens een commissievergadering. Hij sprak van een allerlaatste kans, van vier ’huiswerkopdrachten’ die de gemeente heeft meegekregen, en van een nieuwe deadline van 1 maart. Voor die datum wil gedeputeerde Van Run een door beide zijden gesteund plan op zijn bureau hebben. Zo niet, dan ziet het er donker uit voor de reeds toegezegde provinciesubsidie van bijna een miljoen euro.

Grote afwezige bij het debat was havenwethouder Robbert Jan Piet. Hij is kort voor de vergadering ziek naar huis gegaan, verklaarde wethouder Jaqueline Dorenbos, die hem terstond verving.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.