Nominatie IJmonder van het jaar: Joost Broekman

1 / 2
Fokke Zaagsma
IJMOND

Snackkarhouder Joost Broekman uit Velserbroek heeft het even zwaar te verduren gekregen. Telstar liet hem afgelopen zomer namelijk weten dat hij niet langer welkom is bij het Tata Steel Stadion in Velsen-Zuid, waar Broekman tijdens thuiswedstrijden van de voetbalclub jarenlang snelle happen verkocht. Dat deed pijn.

Maar de Velserbroeker liet het hoofd niet hangen. Daarom is Broekman een goeie kandidaat voor de titel 'IJmonder van het jaar', vindt zijn plaatsgenoot Peter Luit.

,,Joost heeft als kleine zelfstandige het nodige meegemaakt. Maar hij blijft altijd positief. Ook na de vervelende gebeurtenis met Telstar heeft hij ergens de energie vandaan weten te halen om door te gaan. Met zijn vrouw Charlotte naast hem, als stille kracht. Daar heb ik bewondering voor'', zegt Luit, in het dagelijks leven media-adviseur.

,,Joost is een unieke man, die het hart op de tong heeft. Als dingen goed gaan, zegt hij het, maar als het slecht gaat ook. Die eerlijkheid kom je bij ondernemers niet zo vaak meer tegen. Zeker niet in crisistijd.'' ,,In Velserbroek kent iedereen hem. Mensen die bij hem een patatje gaan halen, komen niet alleen daarvoor. Oók voor de beleving. Snacks zijn eigenlijk een soort luxe. Dat kan belemmerend werken, zeker in economisch mindere tijden. Mensen kunnen denken: 'Ik smeer wel een boterham'. Maar Joosts klanten gunnen hem de omzet.'' Met Broekman - lokaal beroemd om de 'Frikandel XXL' die hij verkoopt - gaat het trouwens weer goed. Hij mag inmiddels zaken doen bij FC Dordrecht en FC Utrecht, als die clubs thuis spelen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.