Rechtbank spreekt zich uit over ruzie Alkmaar en AZ

Saskia Knegtering
Alkmaar

De rechtbank in Alkmaar oordeelt dinsdag over de vraag of voetbalclub AZ en de gemeente Alkmaar de onderhandelingen over een nieuw trainingscomplex van de club moeten hervatten. De gemeente wil afdwingen dat de voetbalclub het complex in Alkmaar bouwt, terwijl AZ liever verkast naar Zaanstad.

De gemeente sleepte AZ vorige maand voor de rechter nadat de club in mei besloot naar Zaanstad te verhuizen. De club mag volgens de gemeente niet verhuizen omdat beide partijen in 2011 afspraken dat het nieuwe complex aan de Alkmaarse Westrand zou worden ontwikkeld.

AZ beweert echter dat het om een intentieovereenkomst ging. De eis van de gemeente om nieuwe onderhandelingen af te dwingen noemde de advocaat van AZ vorige maand dan ook zinloos. Onderhandelingen kunnen immers wel worden afgedwongen, maar daar vloeit niet uit voort dat beide partijen er ook uit komen.

De club wil naar Zaanstad verhuizen omdat daar al op korte termijn kan worden begonnen met bouwen. Vanwege de bouw van een casino aan het Westrand kan dat niet in Alkmaar. De jeugd moet vanaf volgend jaar op het complex spelen. Het eerste elftal volgt later naar de plek waar een deel van de roots van de club ligt.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen